Η μεταβίβαση ποσοστού της ΔΕΣΦΑ στη συνάντηση Π. Σκουρλέτη – Socar

Απτά αποτελέσματα στο ζήτημα της μεταβίβασης ποσοστού της ΔΕΣΦΑ στην εταρεία Socar αναμένονται εντός των επόμενων μηνών καθώς η διαδικασία εξελίσσεται με τρόπο που ικανοποιείται η αρμόδια διεύθυνση της Κομισιόν που είχε εγείρει θέμα ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα, σε σχετική συνάντηση του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν και εκπροσώπων της εταιρείας με τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη εκφράστηκε η βούληση για ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας με την Ελλάδα.

Στη συνάντηση ο υπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις γύρω από την μεταβίβαση ποσοστού της ΔΕΣΦΑ στην εταιρεία Socar και εκτιμήθηκε ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.

Το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου TAP τέθηκε επίσης στη συνάντηση, επί των γενικών αρχών.
Πρόκειται για ένα σχέδιο στο οποίο συμμετέχει η Socar, από την πλευρά της οποίας διαπιστώθηκε η μεγάλη και συνολική πρόοδος για την προετοιμασία του.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε στις, υπό εξέλιξη, συζητήσεις με εκπροσώπους της εταιρείας του ΤΑΡ στην Ελλάδα, σχετικά με τη διευθέτηση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την όδευση του αγωγού επί του ελληνικού εδάφους και τα αντισταθμιστικά οφέλη από την λειτουργία του.

Ειδικότερη συνάντηση για τα θέματα του αγωγού TAP, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με στελέχη του διοικητικού συμβουλίου της κοινοπραξίας.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, Ραχμάν Μουσταφάγιεφ ο οποίος συνοδευόταν από τον Σύμβουλο του Προέδρου της κρατικής ενεργειακής εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν Socar Μουράτ Χεϊντάρφο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Socar Energy Greece S.A. Ανάρ Μαμάντοφ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο διευθυντής του Γραφείου του υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.