Η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος στη συνάντηση Σάλλα – Φουκς

Θέματα που άπτονται της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται σταδιακά για τις τράπεζες, τις ελληνικές επιχειρήσεις και την ανάκαμψη της οικονομίας, μετά από την προσδοκώμενη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU-CSU Μίκαελ Φουκς.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σάλλας ανέφερε ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μετά από τόσα χρόνια ύφεσης και θυσιών εκ μέρους του ελληνικού λαού, θα αρχίσει μία νέα προοπτική αναστροφής του οικονομικού κλίματος, που θα μπορούσε να ενισχύσει την τραπεζική σταθερότητα και τη ρευστότητα του συστήματος με ανταγωνιστικότερους όρους (επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ, αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας, κλπ), θέτοντας τις βάσεις για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Για τον σκοπό αυτό, πρόσθεσε ο κ. Σάλλας, θεωρεί σημαντική την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των αναπτυξιακών προγραμμάτων, που θα ενισχύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Φουκς από την πλευρά του έκανε λόγο για αυξημένο ενδιαφέρον της Γερμανίας για την επιτυχή ολοκλήρωση των προσπαθειών του ελληνικού λαού για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση. Δήλωσε επίσης ότι κατανοεί απόλυτα τα προβλήματα της επιχειρηματικής κοινότητας και μίλησε ενθαρρυντικά για τις κινήσεις που σχεδιάζει ο τραπεζικός και ο επιχειρηματικός κόσμος για την αναδιάρθρωση σημαντικών κλάδων της οικονομίας. Τόνισε, επιπλέον, ότι και ο ίδιος θα συμβάλει από τη δική του πλευρά στην προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στο γεύμα που παρέθεσε ο κ. Σάλλας στον κ. Φουκς, συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, ο Δ. Κοπελούζος του ομώνυμου Ομίλου, ο Ευτ. Βασιλάκης της Aegean, ο Ν. Δασκαλαντωνάκης της Grecotel, ο Β. Κλωντζάρης της Bayer, ο Ι. Καλλίγερος της Mercedes Benz, ο Β. Φουρλής του ομίλου Φουρλή, ο Κλέμενς Ζέμτνερ από τη Γερμανική πρεσβεία, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Στ. Λεκκάκος και αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Απ. Ταμβακάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.