Η Vodafone στην πρώτη θέση παγκοσμίως στα δίκτυα ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ συσκευών Μ2Μ

Διάκριση για τη Zelitron, στο πλαίσιο των «BusinessITExcellenceAwards», για το σύνολο των ολοκληρωμένων λύσεων Μ2Μ που παρέχει

Η Vodafone αναδείχθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των υπηρεσιών επικοινωνίας μεταξύ συσκευών (Machine to Machine – M2M), σύμφωνα με ανεξάρτητη έκθεση της Machina Research που εξετάζει τις επιδόσεις των μεγαλύτερων παρόχων υπηρεσιών επικοινωνίας Μ2Μ στον κόσμο.

Η έκθεση αυτή βαθμολόγησε κάθε έναν από τους παρόχους σε έξι διαφορετικές κατηγορίες Μ2Μ που αφορούν σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής λειτουργίας. Η Machina Research ανέδειξε τη Vodafone στην πρώτη θέση παγκοσμίως για τις υπηρεσίες και εφαρμογές Μ2Μ που διαθέτει και τη μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης που προσφέρει στους πελάτες της.

Σημαντικό μέρος της στρατηγικής της Vodafone παγκοσμίως είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και εξειδικευμένων υπηρεσιών στην αγορά του Μ2Μ. Η στρατηγική αυτή υλοποιείται με συνεργασίες με εξειδικευμένες εταιρίες του κλάδου μία εκ των οποίων είναι και η Zelitron, θυγατρική της Vodafone Ελλάδος, η οποία έλαβε πρόσφατα την κορυφαία διάκριση στην κατηγορία Εξειδικευμένες Εφαρμογές σε Επιχειρηματικούς κλάδους στο πλαίσιο των «Business IT Excellence Awards», για το σύνολο των υπηρεσιών της.. Η Zelitron αποτελεί ένα σημαντικό φορέα έρευνας και ανάπτυξης εφαρμογών και υπηρεσιών Machine to Machine υψηλής προστιθέμενης αξίας για τον Όμιλο Vodafone σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Vodafone, μέσω της Zelitron, έχει ήδη αναπτύξει και παρέχει εντός και εκτός Ελλάδος προς τους πελάτες της νέες υπηρεσίες και έξυπνες εφαρμογές ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ συσκευών (M2M) που δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που τις εφαρμόζουν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη και να ενισχύσουν την παραγωγικότητά και την ανταγωνιστικότητά τους. Οι εφαρμογές αυτές απευθύνονται σε διάφορους κλάδους της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που παρέχει η Vodafone μέσω της Zelitron περιλαμβάνουν την ολοκληρωμένη υπηρεσία Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων ZeliTrack Fleet Management, την καινοτόμο υπηρεσία τηλεμέτρησης και ενημέρωσης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, την Τηλεμέτρηση και Εποπτεία Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων , την υπηρεσία τηλεμέτρησης ελέγχου και διαχείρισης κινητών και σταθερών περιουσιακών στοιχείων (Asset management and Asset Tracking).

Οι εφαρμογές M2M της Vodafone περιλαμβάνουν όλες τις αναγκαίες υποδομές (hardware, software) οι οποίες μέσω του ασύρματου δικτύου μετάδοσης δεδομένων της Vodafone στέλνουν τα δεδομένα, σε μια κεντρική εφαρμογή των υπηρεσιών. Εκεί, οι χρήστες έχουν πρόσβαση μέσω ενός απλού web browser και ευρυζωνικής σύνδεσης στο internet από PC, laptop, αλλά και smartphone.

Ο Διονύσης Γρηγοράτος, Διευθυντής Εταιρικών Πελατών στη Vodafone Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Οι συνεχείς διακρίσεις της Vodafone στις ολοκληρωμένες λύσεις ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ συσκευών Μ2Μ αποτελούν μέρος της συνολικής πρωτοπορίας της Vodafone στις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχει προς τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους. Στην Vodafone Ελλάδος, παρέχουμε καινοτόμα και υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες επικοινωνίας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας. Αξιοποιώντας πλήρως τις ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας που παρέχουμε, οι εταιρικοί μας πελάτες καθίστανται περισσότερο ανταγωνιστικοί και παραγωγικοί στο σύγχρονο απαιτητικό περιβάλλον. Ο εταιρικός μας πελάτης μπορεί να αξιοποιεί τις δυνατότητες που παρέχει η κινητή επικοινωνία και το αξιόπιστο δίκτυο της Vodafone και να παρακολουθεί τις ασύρματες συσκευές και τις εφαρμογές τηλεματικής που έχει επιλέξει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεται».

Περισσότερες πληροφορίες και στο vodafone.gr/business

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.