Θετικές κινήσεις στο Χ.Α.

Μετά από σχεδόν 80 λεπτά έντονης νευρικότητας και επιλεκτικών ρευστοποιήσεων, το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να βρίσκει τον βηματισμό του, καταγράφοντας κέρδη, με βασικό αρωγό τον τραπεζικό κλάδο.

Στις 12:18, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,70% στις 766,91 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 21 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 ενισχύεται 0,68% στις 229,80 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 3,18% στις 581,44 μονάδες.

Η αγορά δείχνει να λαμβάνει με θετικό τρόπο τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αρθεί το αδιέξοδο που διαφάνηκε στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής στη Ρίγα της Λετονίας, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να έχει σειρά τηλεφωνικών επαφών με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Όπλο της κυβέρνησης είναι οι νέες προτάσεις, στις οποίες έχει αναφερθεί από το πρωί της Κυριακής το naftemporiki.gr, όπως η χρονική μετάθεση των προεκλογικών εξαγγελιών για τα εργασιακά, το φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, η μείωση των υψηλών επικουρικών συντάξεων, η επιβολή ειδικού φόρου για διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία και η υπαναχώρηση από την εκφρασμένη θέση τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις να πάνε στη στήριξη του ασφαλιστικού, με πιθανότερο ενδεχόμενο ένα μέρος τους να πηγαίνει απευθείας και στην αποπληρωμή του χρέους.

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς ξεχωρίζει, καταγράφοντας κέρδη 6,88%, η ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ+4,11% είναι στο +4,11%, η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ+3,87% ενισχύεται κατά 3,87% και η MIG είναι στο +4,44%. Κέρδη 3,60% για την Εθνική, στο +3,42% η Eurobank, στο +3,62% η ΔΕΗ ΔΕΗ+2,82% και στο +2,23% η Alpha Bank.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.