Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφεται σήμερα στις ευρωαγορές, με τους δείκτες να ανακάμπτουν βρίσκοντας στήριγμα σε δεικτοβαρείς μετοχές και στη μεγαλύτερη ορατότητα που παρείχε για την επιτοκιακή πολιτική η επικεφαλής της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, στη χθεσινή της ομιλία.

Ειδικότερα, στις 10:32, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,57% στις 6.055 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 2,08% στις 9.624 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 2,11% στις 4.439 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 2,13% στις 346,86 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Volkswagen καταγράφει σήμερα κέρδη 3,6%, ανακάμπτοντας μετά το sell off των προηγούμενων ημερών, καθώς φαίνεται ότι η διοίκηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σκανδάλου χειραγώγησης των στοιχείων εκπομπής ρύπων.

Επίσης, η Synergy Health σημειώνει άλμα 44%, μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών δικαστικών αρχών που διέψευσε ενδεχόμενη ανακοπή της σχεδιαζόμενης εξαγοράς της Steris, ύψους 1,9 δισ. δολαρίων.

Θετικά επιδρά στην Adidas, η ανακοίνωση για τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Nike, με τη μετοχή να ενισχύεται κατά 2,8%, ενώ στο +2,1% βρίσκεται και η Sanofi, καθώς έχουν διαρρεύσει τα σχέδια πώλησης ορισμένων μονάδων της, προκειμένου να βελτιωθεί το λειτουργικό της προφίλ.

Στο μεταξύ, κατά τη χθεσινή της ομιλία στο Άμχερστ της Μασαχουσέτης, η επικεφαλής της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σχεδιάζει να αυξήσει τα επιτόκια μέσα στο 2015, καθώς έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται οι συνθήκες για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι μπορεί να υπάρξει αλλαγή των σχεδίων, εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2007 διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας μάλιστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 3 μονάδες, έπειτα από πέντε συνεχείς μήνες στασιμότητας, και διαμορφώθηκε στις 97 μονάδες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.