Ισχυρή ανοδική αντίδραση στο Χ.Α.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ανοδικά αντιδρά σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια ανακοπής του πτωτικού σπιράλ της προηγούμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, στις 11:02, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,28% στις 843,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 5,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 2,51% στις 272,43 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 3,94% στις 103,00 μονάδες.

Αυτή την εβδομάδα δεσπόζει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το απόγευμα (19:00) της 17ης Δεκεμβρίου. Νωρίτερα, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου ΚΥΠΡ με αρχική τιμή τα 24 λεπτά, ενώ την Τετάρτη θα διεξαχθεί η τελευταία δημοπρασία εντόκων 13 εβδομάδων για φέτος αρχικού ύψους 1 δις ευρώ. Τέλος, επισημαίνεται ότι την προσεχή Παρασκευή λήγουν τα παράγωγα επί δεικτών και μετοχών για τον μήνα Δεκέμβριο.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει η άνοδος του τραπεζικού κλάδου και της ΔΕΗ, ΔΕΗ+4,09% η οποία κινείται με κέρδη 4,46% στα 5,62 ευρώ. Η Πειραιώς είναι στο +5,16%, η Εθνική κερδίζει 3,42%, η Alpha Bank ΑΛΦΑ+2,55% σημειώνει κέρδη 2,98% και η Eurobank βρίσκεται στο +3,81%.

Ιδιαίτερα θετικές είναι και οι παρουσίες της Folli Follie και του ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ+4,15% οι οποίες σημειώνουν κέρδη 3,85% και 3,68% αντίστοιχα. Άνοδος 3,10% για την Jumbo, στο +3,66% η MIG και στο +3,50% η ΜΕΤΚΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.