Καινοτομία και πρόσβαση σε διεθνείς αγορές για τις Ελληνικές επιχειρήσεις

Μέσω του προγράμματος Enterprise Europe Network – Hellas

Με νέες – υψηλής προστιθέμενης αξίας – υπηρεσίες που επικεντρώνονται στις ανάγκες διεθνοποίησης και καινοτομίας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων ξεκινάει την 1/1/2015 η νέα περίοδος λειτουργίας του Enterprise Europe Network – Hellas, μέλους του ομώνυμου ευρωπαϊκού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, στο οποίο μετέχει και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας. Το δίκτυο έχει ήδη υποστηρίξει περισσότερες από 450 συμφωνίες διεθνούς συνεργασίας και έχει βραβευθεί για τις υπηρεσίες που παρέχει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μέσω του δικτύου, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν εξατομικευμένη και δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με το πώς να αποκτήσουν πρόσβαση σε διεθνείς αγορές, πώς να εκμεταλλευτούν επιχειρηματικές ευκαιρίες διεθνώς, πώς να διαμορφώσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο, ποια στρατηγική ενδείκνυται να ακολουθήσουν ανάλογα με τις τάσεις της αγοράς και του ανταγωνισμού, πώς να μεταφέρουν καινοτόμες τεχνολογίες στην αγορά, πώς να διαχειριστούν την διανοητική τους ιδιοκτησία με ασφάλεια, πώς να εντοπίσουν τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους και να τα αξιοποιήσουν κατάλληλα, πώς να διαχειριστούν την καινοτομία, πώς επηρεάζονται από ευρωπαϊκές πολιτικές και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία σε εξειδικευμένα ζητήματα, πώς μπορούν να συμμετέχουν σε επιχειρηματικές αποστολές και συναντήσεις του ενδιαφέροντός τους σε όλη την Ευρώπη, καθώς και πώς να επωφεληθούν από τα τρέχοντα εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία. Οι εν λόγω υπηρεσίες παρέχονται είτε σε κατ’ ιδίαν βάση είτε στο πλαίσιο σεμιναρίων και ημερίδων που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα με τα παραπάνω, το Enterprise Europe Network – Hellas εξακολουθεί να υποστηρίζει όσες επιχειρήσεις αλλά και ερευνητικούς οργανισμούς αναζητούν συνεργασίες εμπορικές (π.χ. εισαγωγή νέου προϊόντος στην εγχώρια αγορά ή εξαγωγή σε διεθνείς αγορές), τεχνολογικές (π.χ. προώθηση ή ζήτηση μιας νέας τεχνολογίας από και προς το εξωτερικό) ή ερευνητικές (π.χ. υποβολή πρότασης σε ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα). Η προώθηση αυτών των αναζητήσεων γίνεται μέσω συγκεκριμένων εκδηλώσεων επιχειρηματικών συναντήσεων εντός και εκτός Ελλάδας (επιχειρηματικές αποστολές, εκδηλώσεις διμερών συναντήσεων κλπ) αλλά και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ευρωπαϊκού δικτύου. Σε κάθε στάδιο οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Enterprise Europe Network – Hellas παρέχουν χρήσιμες συμβουλές και καθοδήγηση με σκοπό την καλύτερη δυνατή προώθηση των ελληνικών αιτημάτων.

Το Enterprise Europe Network-Hellas υποστηρίζεται από την ελληνική Πολιτεία και εθνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της καινοτομίας και της διεθνοποίησης, επιτυγχάνοντας σημαντικές συνέργειες προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Σ.Β.Θ.Κ.Ε., μέλος του Enterprise Europe Network –Hellas
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Ελ. Βενιζέλου 4, 38221, Βόλος, Τηλ: 2421029407/8, 2421028111, Φαξ: 2421026394 Ιστοσελίδα: http://www.sbtke.gr, www.enterprise-hellas.gr, υπεύθυνη: κα Γ. Φράγκου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.