Καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα με τεχνογνωσία ΟΟΣΑ

Τη τεχνογνωσία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την καταπολέμηση της ανεργίας αναμένεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση.

Το θέμα απασχόλησε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Δένδια με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία στο Παρίσι, στην οποία ο Μεξικάνος Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού έθεσε στη διάθεσή της κυβέρνησης τη τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο ΟΟΣΑ στα ζητήματα απασχόλησης.

Σημειώνεται πως χθες ο ΟΟΣΑ δημοσιοποίησε την ετήσια έκθεσή του για την απασχόληση στην οποία αναφέρει πως το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα παραμένει κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του από την έναρξη της οικονομικής κρίσης (27,2% τον Μάιο του 2014) και προβλέπει ότι το αναμενόμενο ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα (περίπου 27%) μέχρι το τέλος του 2015.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης επισημαίνει ότι η Ελλάδα σημειώνει χαμηλές επιδόσεις όσον αφορά στην ασφάλεια στην αγορά εργασίας και στην ποιότητα του περιβάλλοντος εργασίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «οι Έλληνες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν υπερβολικές απαιτήσεις στην εργασία με ανεπαρκείς πόρους για την κάλυψη των απαιτήσεων της εργασίας». Η κατάσταση αυτή κατά τον ΟΟΣΑ εμποδίζει όχι μόνο την παραγωγικότητα, αλλά μπορεί να έχει ισχυρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων.

Θ.Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.