Κατοχυρώνουν τα κέρδη τους οι επενδυτές του Χ.Α.

Έντονα πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές σήμερα, διορθώνοντας μετά το ράλι ανόδου της προηγούμενης εβδομάδας, ασκώντας, επίσης, πιέσεις στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος κινείται με απώλειες.

Ειδικότερα, στις 10:59, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1% στις 705,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 4,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,98% στις 213,58 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 5,66% στις 263,57 μονάδες.

Η σημερινή διόρθωση του τραπεζικού κλάδου ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, ή και αυκταία, καθώς την περασμένη εβδομάδα ο Γ.Δ. ενισχύθηκε κατά 3,87%, ενώ ο κλαδικός των τραπεζών πραγματοποίησε ένα σημαντικό ράλι ανόδου, της τάξεως του 18,60%. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αύξηση της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου που παρατηρήθηκε σχετίζεται με τις εκτιμήσεις των αναγκών του βασικού σεναρίου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών το οποίο φαίνεται ότι είναι πιο «διαχειρίσιμο» από όσο αρχικά είχαν εκτιμήσει οι ξένοι θεσμικοί.

Ωστόσο, ο κλάδος αναμένεται να παραμείνει και αυτήν την εβδομάδα στο επίκεντρο, καθώς σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, ενώ εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται και οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις για τα “κόκκινα” δάνεια. Το ενδιαφέρον για τις Τράπεζες θα συνεχιστεί καθώς τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Παρασκευής θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα από την ΕΚΤ, για το “τεστ αντοχής” των Ελληνικών Τραπεζών, καθώς και οι κεφαλαιακές ανάγκες για το βασικό και το δυσμενές σενάριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurobank σημειώνει απώλειες 9,68%, η Alpha Bank ΑΛΦΑ-6,57% είναι στο -8,03%, η Πειραιώς στο -6,45% και η Εθνική στο -3,55%. Έντονα πτωτικά κινούνται και οι μετοχές των ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ-2,69% (-3,23%), ΔΕΗ ΔΕΗ-1,49% (-2,42%) και Βιοχαλκο (-2,12%).

Επίσης, απώλειες άνω του 1% σημειώνουν οι Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ-2,16% Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ και ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ-0,57% ενώ ήπια είναι η πτώση σε Folli Follie, Τιτάν, Grivalia, Aegean, Μυτιληναίος, ΜΥΤΙΛ+0,20% Motor Oil, ΟΤΕ ΟΤΕ-0,89% και Jumbo.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.