Κοντά στις 600 μονάδες το Χ.Α.

Άνοδο της τάξης του 1% σημειώνει στο ξεκίνημά του ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δεχόμενος στήριξη από το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές μετά την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου. Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο και προς την ελληνική Βουλή, όπου απόψε το βράδυ ψηφίζεται το β’ πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων.
Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (11:00), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,11% στις 596,79 μονάδες, με εμφανή στόχο την ανάκτηση του τεχνικού ορίου των 600 μονάδων. Ο τζίρος ανέρχεται στα 42,22 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 19 μετοχές, πτωτικά 19, ενώ έντακα παραμένουν αμετάβλητες.
Ο δείκτης FTSE ενισχύεται ήπια στο 0,94% και τις 173,72 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 2,77% στις 43,42 μονάδες.
Και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες εμφανίζουν κέρδη άνω του 2%, με την Εθνική να βρίσκεται στο 3% και την Alpha Bank ΑΛΦΑ+2,13% στο 2,55%. Κατά 8,17% ενισχύεται και η Attica Bank, ΑΤΤ-3,11% μετά τις ισχυρές ενδείξεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.
Στο ταμπλό ξεχωρίζει η άνοδος 3,56% για τη μετοχή του Τιτάνα. Κέρδη κοντά στο 2% σημειώνουν ΕΛΠΕ και Lamda Development. ΛΑΜΔΑ+3,62% Στον αντίποδα, απώλειες 2% καταγράφει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ-2,99% και 1,70% του Μυτιληναίου.
Στα ευρωπαϊκή χρηματιστήρια, ο Stoxx 600 ενισχύεται άνω του 1% χαιρετίζοντας τον τερματισμό του επταήμερου πτωτικού σερί στην τιμή του αργού. Ανοδικά έκλεισαν χθες το βράδυ και οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street.
Την ίδια ώρα, στην ελληνική Βουλή είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών, όπου απόψε το βράδυ αναμένεται να υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ. Συνεδριάζει αύριο το Eurogroup, το οποίο θα ανάψει και το πράσινο φως για την εκταμίευση των χρημάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.