Κρίσιμη εβδομάδα για την υλοποίηση της πρώτης δόσης των προαπαιτούμενων

Περιθώριο έως την επόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου έχει η Κυβέρνηση προκειμένου να δρομολογήσει την υλοποίηση μέρους των έξι πρώτων προαπαιτούμενων για τη δόση του Ιουνίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα κληθεί στις 7 Ιουλίου να ενημερώσει το Eurogroup για την πλήρη εφαρμογή των εν λόγω μέτρων, ώστε να λάβει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.

Από τα προαπαιτούμενα του Ιουνίου έχουν υλοποιηθεί ο νόμος για το υπαίθριο εμπόριο και το νέο πλαίσιο αδειοδοτήσεων για τον χωροταξικό σχεδιασμό, και υπολείπονται η επικαιροποίηση του καταλόγου των φόρων υπέρ τρίτων, η υιοθέτηση κώδικα συμπεριφοράς για τα μέλη της κυβέρνησης, ώστε να περιοριστεί η διαφθορά, η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το σχέδιο δράσης σχετικά με τη είσπραξη των οφειλών και η μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών.

Ο κ. Χαρδούβελης φέρεται να θεωρεί ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων έως το τέλος της εβδομάδας.

Σε κάθε περίπτωση τόσο ο ίδιος όσο και οι επικεφαλής της τρόικας Τόμσεν (ΔΝΤ), Κοστέλο (ΕΕ) και Μαζούχ (ΕΚΤ) θα παρουσιάσουν στο Eurogroup της 7ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες την ελληνική πρόοδο, αλλά και το περιεχόμενο της 10ημερης αξιολόγησης που θα διενεργήσει η τρόικα στην Αθήνα στο διάστημα 8 Ιουλίου-18 Ιουλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.