Κυριαρχούν οι πωλητές στο Χ.Α.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Πτωτικά ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να δείχνουν να απέχουν από το ελληνικό ταμπλό όσο πλησιάζουμε προς την κρίσιμη εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Ειδικότερα, στις 11:10, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,76% στις 788,63 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 6,9 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 1,88% στις 249,11 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 2,34% στις 88,52 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζάνα της TecGroup, ενόσω ο πολιτικός κίνδυνος διατηρεί το υψηλό ελληνικό “countryrisk”, θα συντηρείται το παρόν σκηνικό με το σενάριο της πλαγιοκαθοδικής κίνησης να είναι πιθανότερο, καθώς θα συντελούνται αρνητικές μάλλον, παρά θετικές, εξελίξεις στην οικονομία, στον βαθμό που η αναγγελία ότι το 2015 θα είναι έτος ανάπτυξης αδυνατίζει ολοένα και περισσότερο.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες και πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Μάριο Ντράγκι. Μετά την αυριανή συνεδρίαση, ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης αναμένεται να εξαγγείλει πακέτο ποσοτικής χαλάρωσης με στόχο την αντιμετώπιση των συνθηκών αποπληθωρισμού που έχουν πλέον επικρατήσει στην Ευρωζώνη.

Στο ταμπλό, η Alpha Bank ΑΛΦΑ-4,22% ασκεί σημαντικές πιέσεις στον Γενικό Δείκτη, καταγράφοντας απώλειες 4,89% στα 0,4280 ευρώ, ενώ ακολουθεί η Τέρνα Ενεργειακή, με απώλειες 3,16%, η Βιοχάλκο, η οποία υποχωρεί κατά 3%, και η ΕΕΕ, η οποία είναι στο -2,82%.

Πτωτικά κατά 3,35% κινείται η MIG, η ΔΕΗ ΔΕΗ-1,74% είναι στο -2,32%, η Πειραιώς χάνει 2,50% και η Folli Follie σημειώνει απώλειες 2,71%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.