Κύπρος: Έναρξη νέων γεωτρήσεων στο β’ εξάμηνο

Στόχος μας είναι η έναρξη νέων γεωτρήσεων εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2014 από την ENI/KOGAS και εντός του 2015 από τις εταιρείες Noble Energy και TOTAL, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας χθες βράδυ στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου.
Ο Κύπριος υπουργός επεσήμανε ότι στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων απαιτούνται προσεκτικοί και καλά μελετημένοι χειρισμοί.
Πρόσθεσε δε ότι πέραν του στρατηγικού στόχου για εκμετάλλευση των γηγενών αποθεμάτων φυσικού αερίου, η κυπριακή κυβέρνηση επικεντρώνεται στην αξιοποίηση και των μεσοπρόθεσμων προοπτικών που δημιουργούνται και οι οποίες αφορούν στο αυξημένο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για εγκατάσταση στην Κύπρο εταιρείες κολοσσοί στον τομέα παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών στη βιομηχανία υδρογονανθράκων.
«Ήδη σε κάποιες περιπτώσεις το ενδιαφέρον αυτό έχει μετουσιωθεί σε πράξη και έπεται και συνέχεια», είπε.
Σήμερα, ανέφερε, βρίσκονται σε εξέλιξη τα ερευνητικά προγράμματα όλων των αδειούχων των ερευνητικών τεμαχίων της ΑΟΖ μας, με αρκετές χιλιάδες χιλιομέτρων σεισμικών γραμμών δισδιάστατων και τρισδιάστατων ερευνών που αποσκοπούν στην κατάλληλη προετοιμασία για την έναρξη νέων ερευνητικών γεωτρήσεων.
«Στόχος μας είναι η έναρξη νέων γεωτρήσεων εντός του δεύτερου εξάμηνου του 2014 από την ENI/KOGAS και εντός του 2015 από τις εταιρείες Noble Energy και TOTAL», ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.