Κύπρος: «Κανένα περιθώριο εφησυχασμού»

«Η επαναφορά της κυπριακής οικονομίας σε τροχιά ανάκαμψης, καθώς και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του τραπεζικού τομέα, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού», τόνισε η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου ΚΥΠΡ (ΚΤΚ), Χρυστάλα Γιωρκάτζη.
Αντίθετα, προειδοποίησε, επιβάλλουν συνέχιση της προσπάθειας με την ίδια ένταση και σύνεση μέχρι την πλήρη ανατροπή των συνεπειών της κρίσης. Ήδη, πρόσθεσε, οι διεθνείς αγορές στέλνουν τα πρώτα θετικά μηνύματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης της ΚΤΚ, η κ. Γιωργάτζη υποστήριξε ότι η πρόβλεψη της τρόικας για την οικονομία της Κύπρου, που έγινε στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, είναι απαισιόδοξη. Όπως είπε, η μείωση του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο ανήλθε σε ετήσια βάση στο 4,1%, έναντι μείωση 5% που είχε καταγραφεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2013.
«Με βάση την εξέλιξη αυτή, η πρόβλεψη της τρόικας που έγινε στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, για συνολική μείωση του ΑΕΠ κατά 4,2% κατά τη διάρκεια του 2014, φαίνεται να είναι μάλλον απαισιόδοξη» είπε η διοικητής της ΚΤΚ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.