Μίνι ράλι κατέγραψαν οι ευρωαγορές

Με τα μεγαλύτερα κέρδη του τελευταίου μήνα έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τον κλάδο των εμπορευμάτων, ενώ θετικά λειτούργησαν και οι εκτιμήσεις ότι η αμερικανική Federal Reserve θα καθυστερήσει την πρώτη αύξηση του επιτοκίου της.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ^FTSE+2,76% ενισχύθηκε κατά 2,76% στις 6.299 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI+2,74% κατέγραψε άνοδο 2,74% στις 9.815 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI+3,54% έκλεισε ανοδικά κατά 3,54% στις 4.617 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 2,8% στις 357 μονάδες.

Στο ταμπλό, άλμα 17% κατέγραψε η Glencore, μετά το +72% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς έγινε γνωστό ότι το ιαπωνικό Mitsui & Co. και ένα καναδικό συνταξιοδοτικό fund, εξέφρασαν ενδιαφέρον για την αγορά πακέτου μειοψηφίας στην αγροτική της μονάδα.

Επίσης, κέρδη 1,2% σημείωσε η Lloyds, καθώς η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πώληση μετοχών ύψους 2 δισ. στερλινών την άνοιξη του 2016. Η κυβέρνηση της χώρας κατέχει μετοχές της τράπεζας από το 2008, όταν και τη διέσωσε.

Στο +7,5% βρέθηκε η ArcelorMittal, καθώς η διοίκησή της προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για τη ζήτηση σιδηρομεταλλευμάτων στην Ευρώπη, ενώ την ίδια ώρα η Citigroup σύστησε «αγορά» για τη μετοχή της εταιρείας.

Στον αντίποδα, η K+S υποχώρησε κατά 25%, καθώς έγινε γνωστό ότι η Potash, απέσυρε την προσφορά της ύψους 7,85 δισ. ευρώ για την εξαγορά της.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αμετάβλητες διατηρήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο του 2015, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του ίδιου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.