Μειώνεται στο μισό ο φόρος κατανάλωσης στο κρασί

Με νομοτεχνική βελτίωση που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την αρχική θέση της στο θέμα του κρασιού, και μειώνει στο μισό τον επιβαλόμενο ειδικό φόρο κατανάλωσης, δηλαδή στα 0,20 ευρώ ανά λίτρο.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα μειωθεί από 40 λεπτά το λίτρο που προβλεπόταν αρχικά, στα 20 λεπτά το λίτρο. Η τροποποίηση αυτή, προσέθεσε, μειώνει στο μισό και την επιβάρυνση ανά φιάλη ( των 750 ml) στα 15 λεπτά από 30 λεπτά.

Ακόμη, ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι ο φόρος αυτός θα αφορά και τα εισαγόμενα κρασιά που καταναλώνονται στη χώρα.

Αντίθετα, δεν θα αφορά τα εξαγόμενα ελληνικά κρασιά. Δηλαδή αυτός ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα επιβάλλεται μόνο στις ποσότητες κρασιού που οδεύουν για εσωτερική κατανάλωση και όχι σε αυτές που αφορούν σε εξαγωγές.

Η μείωση του φόρου στο κρασί μειώνει στο μισό και τα έσοδα που είχε υπολογίσει η κυβέρνηση από το μέτρο αυτό, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες από την κατάρτηση της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ωστόσο, ο κ. Αλεξιάδης δεν ανακοίνωσε εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα για την κάλυψη της διαφοράς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.