Με άλμα 3% υποδέχεται τη συμφωνία το Χ.Α.

Με ένα ράλι «ανακούφισης» υποδέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών τη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, καθώς και τα θετικά μηνύματα που εκπέμπονται για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ειδικότερα, στις 10:56, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 3,08% στις 663,65 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 7,2 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει κέρδη 3,51% στις 198,43 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 6,10% στις 163,07 μονάδες.

Η αγορά αποτυπώνει την «ανακούφισή» της μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, εξέλιξη που επιτρέπει την ερχόμενη Τρίτη, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να εκταμιευθούν τα 10 συν 2 δισ. ευρώ (2 της πρώτης υποδόσης και 10 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών).

Οι δύο πλευρές «θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της διαχείρισης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων (και εντός του Δεκεμβρίου λένε οι πληροφορίες) αλλά και του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων που πρέπει κι αυτό να έρθει προς ψήφιση στη βουλή μαζί με το ασφαλιστικό μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Θετικά στην αγορά επίσης λειτουργεί το γεγονός ότι η Alpha Bank ΑΛΦΑ+9,38% κάλυψε το βιβλίο προσφορών συγκεντρώνοντας το 1,55 δισεκατομμύριο ευρώ που έχει ως στόχο και ως αργά χθες το βράδυ συνέχιζε να δέχεται εντολές από επενδυτές.

Επίσης, η Eurobank έχει κλειδώσει από χθες τα τρία τέταρτα της αύξησης. Οι δύο τράπεζες αναμένεται να περατώσουν τη διαδικασία μόλις επιβεβαιωθεί η συμφωνία. Εως την Παρασκευή, και ανά πάσα στιγμή, θα ολοκληρωθούν τα book building της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ+2,44% και της Εθνικής Τράπεζας.

Το «μίγμα» αυτό των εξελίξεων οδηγεί τη Eurobank να καταγράφει κέρδη 11,11%, την Alpha Bank στο +9,38% και την Εθνική στο +6,83%. Στο +2,44% βρίσκεται και η μετοχή της Πειραιώς.

Θετικά κινείται και το σύνολο των μετοχών του FTSE 25, με την Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ+5,59% τη Λάμδα, τον ΟΛΠ ΟΛΠ+5,37% και τη ΔΕΗ ΔΕΗ+5,22% να καταγράφουν κέρδη που ξεπερνούν το 5%, ενώ άνω του 4% είναι η άνοδος για Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ+4,93% ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ+4,64% και Μυτιληναίος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.