Με απώλειες ξεκίνησαν οι ευρωαγορές

Με απώλειες ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με την αγορά να παρακολουθεί την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας στη Μ. Βρετανία, ενώ αρνητικά λειτουργεί και η αύξηση των αποδόσεων στα ευρωπαϊκά ομόλογα.

Ειδικότερα, στις 10:37, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,65% στις 6.888 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,62% στις 11.280 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 1,06% στις 4.931 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,83% στις 385,45 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Siemens σημειώνει απώλειες 2%, μετά τα χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ ανακοίνωσε επίσης περικοπές 4.500 θέσεων εργασίας. Τα κέρδη της Siemens μειώθηκαν κατά 5% στο πρώτο τρίμηνο 2015.

Στον αντίποδα, η Telecity Group σημειώνει κέρδη 23%, μετά την προσφορά εξαγοράς που δέχτηκε η Equinix. Η προσφορά ανέρχεται στα 2,3 δισ. στερλίνες.

Επίσης, η Alcatel-Lucent σημειώνει κέρδη 3,4%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε ζημιές 72 εκατ. ευρώ για το α΄ τρίμηνο του έτους, από ζημιές 73 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι ζημιές ανά μετοχή ήταν στα 3 σεντς.

Σήμερα προσέρχονται στις κάλπες οι Βρετανοί, σε μία εκλογική αναμέτρηση που έχει χαρακτηρισθεί ως η πιο απρόβλεπτη των τελευταίων δεκαετιών, καθώς ακόμη και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν έδιναν καθαρό προβάδισμα ούτε στον πρωθυπουργό και ηγέτη των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά ούτε και στον ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.