Με διάθεση συνέχισης της ανόδου το Χ.Α.

Ήπια ανοδικά κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα πρόσημα όμως να παραμένουν μοιρασμένα στο ταμπλό, καθώς η αγορά συνεχίζει την προσαρμογή της στη βάση των νέων δεδομένων που δημιουργούνται στην ελληνική οικονομία.

Ειδικότερα, στις 11:02, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,51% στις 674,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 10 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,74% στις 199,20 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 1,46% στις 202,67 μονάδες.

Αυτό που παρατηρείται σήμερα, όπως και χθες, είναι ότι η αγορά προχωρά σε επιλεκτικές κινήσεις τοποθέτησης και ρευστοποίησης, στη βάση των μακροοικονομικών στοιχείων που περιλαμβάνονται στις εκτιμήσεις των επίσημων φορέων. Έτσι, βλέπουμε εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό να προσελκύουν το ενδιαφέρον της αγοράς, σε αντίθεση με εκείνες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, βλέπουμε και διαφοροποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο, με την μετοχή της Εθνικής να επωφελείται από την έντονη φημολογία περί του ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί για την τουρκική θυγατρική της, την Finansbank. Άλλωστε, ο κλάδος βρίσκεται στο μέσο της διαδικασίας για τον καθορισμό των κεφαλαιακών αναγκών του, εξέλιξη που αποτελεί και τον βασικό οδηγό των επενδυτών της εγχώριας αγοράς.

Τις τελευταίες ημέρες, επίσης, ο τζίρος έχει αυξηθεί ελαφρώς σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι η αξία συναλλαγών του Σεπτεμβρίου 2015 έφτασε τα 662,97 εκατ. σημειώνοντας πτώση κατά 26,6% από τη συναλλακτική δραστηριότητα του προηγούμενου μήνα που ήταν 902,94 εκατ. ευρώ. Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2014, που η αξία συναλλαγών ήταν 2.195,26 εκατ. ευρώ, σημειώθηκε πτώση της τάξης του 69,8%.

Στο ταμπλό, η Eurobank σημειώνει κέρδη 4,17%, με έντονα στοιχεία, όμως, μεταβλητότητας, ενώ η μετοχή της Εθνικής σταθερά κινείται με σημαντικά κέρδη της τάξεως του 3,26%. Κέρδη άνω του 1% σημειώνουν οι μετοχές της Motor Oil, της ΕΕΕ, της ΔΕΗ, ΔΕΗ+1,26% της Aegean και του ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς και Jumbo σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ελεγχόμενες είναι οι πιέσεις που δέχονται οι Alpha Bank, ΑΛΦΑ-0,85% Folli Follie, ΜΕΤΚΑ, ΜΕΤΚ-0,13% ΟΤΕ ΟΤΕ-0,97% και Βιοχάλκο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.