Με μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ολοκληρώνοντας μια συνεδρίαση που κυριάρχησε η έντονη νευρικότητα των επενδυτών για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Federal Reserve την Πέμπτη, καθώς αναμένουν τις σχετικές αποφάσεις για τη διαμόρφωση του βασικού επιτοκίου της.
Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ^FTSE-0,54% υποχώρησε κατά 0,54% στις 6.085 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI+0,08% κατέγραψε άνοδο 0,08% στις 10.132 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI-0,67% έκλεισε πτωτικά κατά 0,68% στις 4.518 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,59% στις 353,63 μονάδες. Ο δείκτης σήμερα ξεκίνησε με κέρδη έως και 0,9%, ενώ «γύρισε» αρνητικά έως το -0,8%. Επίσης, ο όγκος συναλλαγών ήταν κατά 15% χαμηλότερος σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 30 ημερών.

Βασικός καταλύτης για τις αγορές παγκοσμίως είναι αυτήν την εβδομάδα η απόφαση της Federal Reserve για τη διαμόρφωση του επιτοκίου, το οποίο από το 2009 παραμένει αμετάβλητο στο 0% – 0,25%.
Αν και πολλοί αναλυτές είχαν αποκλείσει την προοπτική μιας άμεσης αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve τον Σεπτέμβριο, ειδικά μετά την κατάρρευση των κεφαλαιαγορών τον προηγούμενο μήνα, πλέον θεωρούν με τις επιδόσεις της οικονομίας των ΗΠΑ να βελτιώνονται, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για την κεντρική αμερικανική τράπεζα να μην αποφασίσει την αύξηση των επιτοκίων.

Στο ταμπλό, η Societe Television Francaise σημείωσε κέρδη 6,5%, μετά το δημοσίευμα της Le Journal du Dimanche που ανέφερε ότι η γαλλική κυβέρνηση πιθανόν να επανεισάγει τη δυνατότητα διαφημίσεων στην κρατική τηλεόραση. Η Kepler Cheuvreux έδωσε στη μετοχή τη σύσταση buy.

Στον αντίποδα, η Credit Suisse υποχώρησε κατά 1,6%, καθώς αρνητικά επέδρασε το δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Schweiz am Sonntag ότι η διοίκηση της τράπεζας αναζητεί τρόπου για την πώληση της αμερικανικής μονάδας private bank.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση 0,6% καταγράφηκε στη βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ενώ σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,9% στην Ευρωζώνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.