Με ούριο άνεμο συνεχίζει πορεία η κρουαζιέρα

Με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζεται και τους φθινοπωρινούς μήνες η κίνηση στον τομέα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.
Χθες στη βάση κρουαζιέρας του ΟΛΠ έδεσαν επτά κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων τα πέντε είχαν μήκος άνω των 300 μέτρων. Ο συνολικός αριθμός επιβατών ξεπέρασε τους 20.000. Πιο συγκεκριμένα, στο λιμάνι έδεσαν τα «Mein Schiff», «Norwegian Jade», «Le Lyrial», «Celebrity Silhoutte», «Zuiderdam», «MSC Opera» και «Costa Neoclassica».

Επίσης, όπως σημειώνει ο ΟΛΠ, ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η κίνηση των επιβατών που κάνουν home port. Κίνηση η οποία, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του 9μήνου 2015, είναι αυξημένη κατά 16% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014.
Τονίζεται ότι από το φετινό καλοκαίρι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας επανασχεδίασαν τα δρομολόγιά τους αυξάνοντας τις αποβιβάσεις-επιβιβάσεις στο λιμάνι του Πειραιά αντί του λιμανιού της Κωνσταντινούπολης, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2016.

Ηδη σε πρόσφατη συνάντηση στελεχών του ΟΛΠ Α.Ε. με εκπροσώπους της Carnival Cruise οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες για τις προσεγγίσεις του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου (2015) «Carnival Vista» για το καλοκαίρι του 2016. «Με λιμάνι αφετηρίας τον Πειραιά και με πάνω από 4.000 επιβάτες κάθε φορά, αλλάζει τα δεδομένα και ενισχύει τη δυναμική ανάπτυξης του home porting σε νέες βάσεις μεγάλων αριθμών, καταδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρας στον κόσμο στις ποιοτικές υπηρεσίες και στην εξυπηρέτηση με ασφάλεια στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πειραιά» επισημαίνει ο ΟΛΠ.

Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, το λιμάνι του Πειραιά θα κλείσει το 2015 με οριακή αύξηση όσον αφορά τους επιβάτες κρουαζιέρας σε σχέση με το 2014, 1,092 εκατ. από 1,055 πέρσι. Ωστόσο, παραμένει πολύ χαμηλά σε σχέση με το 2013 (1,3 εκατ.) αλλά και από το 2012 (1,2 εκατ.).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.