Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με τον χειρότερο τρόπο διέκοψαν το τετραήμερο ανοδικό τους σερί οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι έκλεισαν με σημαντικές απώλειες, καθώς η αγορά επηρεάστηκε αρνητικά από την πτώση που παρατηρείται στα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης. Ανασταλτικά για τις αξίες των ευρωπαϊκών τίτλων λειτούργησε και η άνοδος του ευρώ.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ^FTSE-1,37% υποχώρησε κατά 1,36% στις 6.934 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI-1,72% κατέγραψε απώλειες 1,72% στις 11.472 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI-1,06% έκλεισε πτωτικά κατά 1,05% στις 4.975 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 1,31% στις 396,09 μονάδες, ενώ νωρίτερα βρέθηκε έως και το -2,1%. Και οι 19 κλάδοι του έκλεισαν με απώλειες.

Στο ταμπλό, η EasyJet σημείωσε απώλειες 9,8%, μετά την ανακοίνωση ότι αυξήθηκαν οι ακυρώσεις πτήσεων τον Απρίλιο λόγων των απεργιών στα γαλλικά αεροδρόμια. Οι ακυρώσεις αυτές θα επηρεάσουν τα προ φόρων κέρδη κατά περίπου 25 εκατ. στερλίνες.

Επίσης, με απώλειες 4,5% έκλεισε η Carlsberg, καθώς ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματά της επλήγησαν από την πολιτική αστάθεια και την οικονομική αναταραχή στη Ρωσία, ενώ πέρυσι άρχισε να μειώνει την παραγωγή της, προκειμένου να αντισταθμίσει την περιορισμένη ζήτηση και την υποτίμηση του ρουβλιού.

Στο -4,1% βρέθηκε και η Deutsche Post, καθώς ανακοίνωσε πτώση 1,4% στα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο του 2015, τα οποίδα διαμορφώθηκαν στα 495 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, η ThyssenKrupp κέρδισε 2,8%, καθώς προχώρησε σε αναβάθμιση των στόχων του για το οικονομικό έτος 2015, παρά τη μεγάλη πτώση της καθαρής του κερδοφορίας στο δεύτερο τρίμηνο της χρήσης. Εκτιμά πλέον πως τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων θα αυξηθούν μεταξύ 1,6 δισ. ευρώ και 1,7 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη 1,5 δισ. ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.