Με σημαντικές απώλειες κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα

Έντονα πτωτικά κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα σημερα, ακολουθώντας το παγκόσμιο αρνητικό κλίμα στις αγορές, εξαιτίας της πτώσης των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη.

Στις 14:44, τα συμβόλαια λήξης Ιουνίου του S&P 500 υποχωρούν κατά 0,7% στις 2.083 μονάδες, ενώ κατά 135 μονάδες χαμηλότερα κινούνται τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones φτάνοντας τις 17,907 μονάδες.

Στο ταμπλό, με απώλειες 1,6% σημειώνει η General Electric, μετά την ανακοίνωσή της ότι είναι διατεθειμένη να κάνει υπαναχωρήσεις προκειμένου να λάβει την απαραίτητη έγκριση από τις ευρωπαϊκές αρχές για την απόκτηση της γαλλικής Alstom.

Επίσης, η AOL σημειώνει κέρδη 17,9%, μετά την ανακοίνωση ότι συμφώνησε να εξαγοραστεί από την Verizon, στην τιμή των 50 δολαρίων ανά μετοχή (με 17% premium).

Αρνητικά στις αγορές επιδρά και η ανακοίνωση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ότι οι δείκτες για τη μελλοντική δραστηριότητα στην οικονομία των ΗΠΑ δείχνουν ότι ο σχετικός σύνθετος δείκτης (leading indicator) μειώθηκε σε καθέναν από τους τρεις πρώτους μήνες του 2015, ενώ πλέον βρίσκεται στις 99,6 μονάδες, από 101,1 μονάδες το Δεκέμβριο. Σημειώνεται εδώ ότι ο leading indicator πάνω από τις 100 μονάδες δείχνει η οικονομία θα αναπτυχθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.