Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, τηρώντας μια θετική στάση αναμονής για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων. Παράλληλα, οι επενδυτές στράφηκαν στην ασφάλεια των κρατικών χρεογράφων με υψηλή αξιολόγηση, ενισχύοντας τα κρατικά ομόλογα Μ. Βρετανίας και Γερμανίας.
Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,013% στις 6.889 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,37% στις 11.002 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,71% στις 4.833 μονάδες.
O σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,17% στις 381,37 μονάδες, με τον δείκτη μεταβλητότητας όμως να αυξάνεται σημαντικά σήμερα.
Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στο έκτακτο Eurogroup που θα συνέλθει αύριο Παρασκευή στις 16:00 ώρα Ελλάδος, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα εξάμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης που απέστειλε το πρωί η Ελλάδα.

Για το αίτημα, ωστόσο, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφωνήθηκαν τη Δευτέρα στο Eurogroup, ενώ αντιθέτως ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ως πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό.
Στο ταμπλό, η Air France-KLM Group σημείωσε πτώση 5,3%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη του 2014 υποχώρησαν περισσότερο από αυτό που εκτιμούσαν οι αναλυτές, ενώ στο -8,5% βρέθηκε και η Centrica καθώς μείωσε το μέρισμά της μετά τα αρνητικά αποτελέσματα του 2014.
Στον αντίποδα, η Randstad Holding σημείωσε κέρδη 7,4%, καθώς ανέφερε ότι τα κέρδη του τεταρτου τριμήνου του 2014 σημείωσαν αύξηση 26%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η Rexam σημείωσε κέρδη 5,4%, μετά την προσφορά που κατέθεσε για την εξαγορά της η Ball Corp. Η προσφορά ανέρχεται στις 625 πένες ανά μετοχή. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη προ φόρων για το 2014.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία τον Ιανουάριο υποχώρησε κατά 1% σε μηνιαία βάση και κατά 0,4% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως ο δείκτης θα υποχωρούσε κατά 0,9% σε μηνιαία βάση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.