Μοιρασμένα τα πρόσημα στο Χ.Α.

Νευρικότητα και έντονη μεταβλητότητα είναι τα δύο χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να αναζητεί τα «πατήματά» της μετά την απώλεια των 670 μονάδων.

Ειδικότερα, στις 14:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,23% στις 667,01 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 8,7 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,22% στις 195,05 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 1,32% στις 219,18 μονάδες.

Η αγορά δεν φαίνεται διατεθειμένη να κρατήσει στα χέρια της τους τραπεζικούς τίτλους, πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις κεφαλαιακές ανάγκες του κλάδου. Αυτό άλλωστε δείχνει και η βουτιά που έχει καταγράψει ο κλαδικός από τη Δευτέρα, όταν και έγινε γνωστό ότι μπορεί να λάβει παράταση η προθεσμία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου, θολώνοντας περαιτέρω την ορατότητα, καθώς η αγορά θέλει να γνωρίζει από ποια βάση ξεκίνησαν οι συνέπειες των capital controls.

Επίσης, η αγορά αναμένει από τη νέα κυβέρνηση να αναλάβει δράση. Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής οδήγησε τελικά στον κυβερνητικό συνασπισμό του προηγούμενου Ιανουαρίου, με μειωμένη όμως κοινοβουλευτική δύναμη 155 Βουλευτών αυτή την φορά (162 τον Ιανουάριο). Έτσι, λοιπόν η αγορά, τηρεί στάση αναμονής, εωσότου η νέα κυβέρνηση δείξει τις πραγματικές της προθέσεις για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων που θα «ξεκλειδώσουν» την επόμενη δόση του πακέτου στήριξης.

Στο ταμπλό η Eurobank μετατρέπεται σήμερα σε αρνητικό πρωταγωνιστή, καθώς όχι μόνο αδυνατεί να ακολουθήσει την προσπάθεια των υπόλοιπων τραπεζικών μετοχών, αλλά καταρρίπτει με τις απώλειες του 6,45% τα ιστορικά της χαμηλά (0,0290 ευρώ). Απώλειες 3,26% καταγράφει η Πειραιώς, η ΜΕΤΚΑ ΜΕΤΚ-2,37% είναι στο -2,37%, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε ΕΕΕ, Λαμδα, Βιοχαλκο, ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ-1,50% και Aegean

Κέρδη 4,17% σημειώνει η Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ+3,47% η ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ+1,18% βρίσκεται στο +1,78%, ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ+1,02% είναι στο +1,53%, η ΔΕΗ ΔΕΗ+1,03% στο +1,24% και η Motor Oil στο +1%. Μικρές διακυμάνσεις με συνεχείς εναλλαγές προσήμου καταγράφουν οι μετοχές των Alpha Bank, ΑΛΦΑ-0,79% Εθνική και ΟΤΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.