Μοσκοβισί: Σκληρή, αλλά καλή η συμφωνία για την Ελλάδα

Σκληρή, αλλά καλή χαρακτήρισε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί τη συμφωνία με την Ελλάδα, σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί σημειώνει ότι πολλές φορές τον έχουν ρωτήσει μετά την επίτευξη της συμφωνίας, εάν πρόκειται για μια καλή συμφωνία. «Η απάντησή μου είναι ναι, καθώς ανοίγει έναν δρόμο μακριά από το αδιέξοδο των τελευταίων εβδομάδων και κρατά την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Με τον συμβιβασμό των αρχών της υπευθυνότητας και της αλληλεγγύης, τα κράτη μέλη έχουν βρει έναν απαιτητικό, αλλά εφαρμόσιμο συμβιβασμό. Δεν υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι» αναφέρει.

«Το χρονοδιάγραμμα είναι αυστηρό, αλλά αποτελεί το απαραίτητο αντίδοτο στην έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Αθήνα και τους εταίρους της στην Ευρωζώνη» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η συμφωνία βάζει την Αθήνα σε μία οδό εξαιρετικά συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων και περιλαμβάνει διασφαλίσεις για να εμποδίσει την χώρα να αποκλίνει από αυτόν τον δρόμο» σημείωσε.

«Ορισμένοι λένε ότι οι όροι της συμφωνίας είναι απαράδεκτοι για την Ελλάδα, και φτάνουν ακόμα στο σημείο να τους περιγράφουν ως όπλο στον κρόταφο. Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι πολύ απαιτητικοί για μία χώρα, τις οποίας ο πληθυσμός έχει υποφέρει εδώ και πέντε χρόνια και της οποίας η οικονομία εισήλθε σε ύφεση ξανά φέτος. Κατανοώ αυτή τη θέση. Και ενδιαφέρομαι κυρίως και πρωταρχικά για τους έλληνες πολίτες» προσθέτει ο Μοσκοβισί.

«Το μελλοντικό πρόγραμμα πρέπει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στις οικονομικές ανάγκες και την πολιτική πραγματικότητα. Εάν η υπερβολική έλλειψη εμπιστοσύνης μάς οδήγησε να ζητήσουμε το αδύνατο από την Ελλάδα, τότε αυτό θα προκαλέσει ζημιά σε όλους μας» συμπλήρωσε.

«Ελπίζω ότι θα δώσουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία να αποδείξει την καλή της πίστη και ότι το μελλοντικό πρόγραμμα θα επιτρέψει στη χώρα να υψώσει το κεφάλι οικονομικά και πολιτικά» πρόσθεσε ο ευρωπαίος επίτροπος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.