Μοσκοβισί: Στη σωστή κατεύθυνση η ελληνική πρόταση για τα εφεδρικά μέτρα

Ουσιαστική πρόοδο στην Ελλάδα διαπίστωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup, ενώ σημείωσε ότι η ελληνική πρόταση για τα λεγόμενα εφεδρικά μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Όλοι αναγνωρίζουμε ότι έχει γίνει ουσιαστική πρόοδος, η Ελλάδα κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι συζητήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν σε δύο σημαντικές πτυχές, τα εφεδρικά μέτρα και το χρέος.

Όπως είπε η πρόταση της ελληνικής πλευράς για τον μηχανισμό είναι στη σωστή κατεύθυνση και θα μπορούσε να βελτιωθεί σε τεχνικό επίπεδο.

«Επιθυμώ και προσβλέπω σε έναν δημιουργικό διάλογο» τόνισε προκειμένου να γίνει ένα σημαντικό βήμα και να «οδηγηθούμε σε μία από κοινού συμφωνία που θα ικανοποιεί και την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται αποφάσεις στη σημερινή συνεδρίαση καθώς «θα θέσουμε το πλαίσιο ώστε να οδηγηθούμε σε μία πλήρη συμφωνία».

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ ζητάει να εξειδικευθούν τώρα τα εφεδρικά μέτρα, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ελληνική κυβέρνηση και άλλες χώρες θεωρούν ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι αναγκαία. Προτείνουν στο ΔΝΤ να συμφωνηθεί τώρα μόνο ο μηχανισμός για την αυτόματη ενεργοποίηση μέτρων όταν κρίνεται απαραίτητο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.