«Μπαράζ» προειδοποιήσεων από Κομισιόν προς Αθήνα

Την προειδοποίηση πως για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη χρειάζεται άμεσα μεταρρυθμίσεις απηύθυνε ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, την ίδια στιγμή που ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωνε στο Bloomberg πως η όποια συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς θα πρέπει να εγκριθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Μιλώντας στην γαλλική τηλεόραση ο Μοσκοβισί επεσήμανε σε υψηλούς τόνους πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει σχέδιο μεταρρυθμίσεων για να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

«Δεν έχω Plan B. Έχω μόνο Plan A. Και το Plan A είναι η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αλλά για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις τώρα. Δεν πρέπει να υπεκφεύγουμε», δήλωσε και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Χρειαζόμαστε ή ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητάμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για το ευρώ Επίτροπος Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας στο Bloomberg είπε πως ένας τρόπος με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να δείξει ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην υλοποίηση των υποσχέσεων της θα είναι να εξασφαλίσει στήριξη από το Ελληνικό κοινοβούλιο. «Θα ήταν ένα ευπρόσδεκτο βήμα αν οι συμφωνημένες προτάσεις για τη μεταρρύθμιση εγκριθούν από τη Βουλή των Ελλήνων χωρίς καθυστέρηση» είπε στο πρακτορείο.

Εξάλλου, προειδοποιήσεις επί ελληνικού εδάφους αναμένονται και την προσεχή Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεύθυνο για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα Γίρκι Κατάινεν.

Ο Φιλανδός Επίτροπος θα συνομιλήσει στην Ελλάδα στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα με φοιτητές, εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων για το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ ύψους 315 δισ. ευρώ, ενώ θα απευθύνει και ομιλία σε εκδήλωση του ΣΕΒ με θέμα «Στροφή στην Ανάπτυξη: ιδιωτικές επενδύσεις για διατηρήσιμες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.