Μ. Παναγιωτάκης: Μείωση του αριθμού οφειλετών προς τη ΔΕΗ

Μειώθηκε ο αριθμός των οφειλετών προς την ΔΕΗ ΔΕΗ-1,92% από 2,5 εκατ. σε 2,1 εκατ., ενώ σταμάτησε η αυξητική πορεία των οφειλομένων ποσών, είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Μανώλης Παναγιωτάκης. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι από το επόμενο έτος θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωση της τιμής του ρεύματος από την ΔΕΗ.

Για τον ΑΔΜΗΕ, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι «θεωρώ απόλυτα αναγκαίο να είναι υπό τον έλεγχο του κράτους». Η ΔΕΗ στην χονδρική αγορά έχει το 65% και στη λιανική αγορά ελέγχει το 94% και έως το 2020 θα πρέπει να μειώσει το μερίδιό της κάτω από το 20%, πρόσθεσε.

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο κ. Παναγιωτάκης είπε ότι η ΔΕΗ την περίοδο 2012-2014, όπου η τιμή του πετρελαίου ήταν υψηλή, επιβαρύνθηκε τα επιπλέον κόστη προκειμένου να μην αυξηθεί η τιμή του ρεύματος. Το συνολικό κόστος ήταν περίπου 500 εκατ. ευρώ. Τώρα που η τιμή του πετρελαίου είναι χαμηλή, η ΔΕΗ καλύπτει την ζημία που υπέστη και εκτιμάται ότι θα την καλύψει εντός του 2016, οπότε θα εξετάσει τις δυνατότητες μείωσης της τιμής του ρεύματος.

Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ο κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε ότι «από 2,5 εκατ. οφειλέτες τους μειώσαμε στα 2,1 εκατ. πλην όμως υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί που ενώ μπορούν να πληρώσουν, δεν πληρώνουν». Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές παρουσίαζαν αυξητική τάση η οποία σταμάτησε, είπε ο κ. Παναγιωτάκης επισημαίνοντας ότι οι οφειλές από τα 2 δισ. ευρώ ανέβηκαν στα 2,3 δισ. ευρώ.

Ακόμη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι έχουν δοθεί στους ενεργειακούς δήμους 280 εκατ. ευρώ και τώρα με την απόφαση που ελήφθη, θα τους δοθούν άλλα 60 εκατ. ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.