Νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους εξετάζει η κυβέρνηση

Υψηλότερο από το μέσο όρο των κρατών μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και της ΕΕ παραμένει το μη μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα παρά την πρόσφατη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5%.

Το θέμα εξακολουθεί να απασχολεί την κυβέρνηση και την τρόικα, καθώς θεωρούν πως η μείωση του «tax wedge» ή της επονομαζόμενης και φορολογικής σφήνας θα μπορούσε να αυξήσει πρόσθετα την απασχόληση και να καταστήσει πιο ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία.

Στο χθεσινό Eurogroup στις Βρυξέλλες αποφασίσθηκε να υιοθετηθεί ενιαία στρατηγική για το θέμα αυτό από το Σεπτέμβριο, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να εκτιμούν ότι μια συντονισμένη μείωση του μη μισθολογικού κόστους θα ωφελούσε αθροιστικά, υπό την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπίζονταν οι δημοσιονομικές επιπτώσεις.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης να προβούν σε περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους εφόσον το επιθυμούν υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσουν τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.