Νευρικό ξεκίνημα στο Χ.Α.

Έντονη νευρικότητα, περιορισμένες συναλλαγές και συνεχείς εναλλαγές προσήμου είναι τα τρία χαρακτηριστικά των πρώτων λεπτών της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βρίσκεται για ακόμη μία ημέρα εν αναμονής των κρίσιμων εξελίξεων σε κυβερνητικό και τραπεζικό επίπεδο.

Ειδικότερα, στις 11:06, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,06% στις 676,49 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 1,4 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,09% στις 200,98 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,21% στις 210,02 μονάδες.

Η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται εν μέσω αντιφατικών μηνυμάτων και εκτιμήσεων αναφορικά με το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, αφήνοντας μεγάλα περιθώρια σε τακτικισμούς και trading «εντυπώσεων». Σαφώς η αγορά κινείται σε μια διαρκώς κινούμενη άμμο, κατορθώνοντας, ωστόσο, να διατηρεί τα τρέχοντα επίπεδά της για αρκετό διάστημα.

Επίσης, σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, με τη διαδικασία του επείγοντος, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου, πιθανότατα την Παρασκευή, να ακολουθήσει η ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Η ψήφισή τους αποτελεί προϋπόθεση για την αποδέσμευση δόσης ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, καθώς και το πρώτο τεστ και δείγμα γραφής της νέας κυβέρνησης.

Στο ταμπλό τώρα, υπό πίεση βρίσκεται η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ-2,41% στο -2,41% αλλά έχοντας διακινήσει μόλις 126 τεμάχια. Κάτω των 500 τεμαχίων είναι ο όγκος για την Τέρνα Ενεργεια και τα Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ-2,04% οι οποίες καταγράφουν απώλειες 1,4%. Ήπια πτωτικά με ήπιες… συναλλαγές κινούνται οι Μυτιληναίος, ΜΥΤΙΛ-1,42% Λαμδα, Motor Oil, ΟΤΕ, ΟΤΕ-0,69% Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ-1,12% ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ-0,12% και Βιοχαλκο.

Στον αντίποδα, η ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ+1,39% ενισχύεται κατά 1,59%, η Πειραιώς κινείται σταθερά στο +1,33%, η ΔΕΗ ΔΕΗ-0,40% είναι στο +1,41% και πέριξ του +1% είναι οι ΓΕΚ Τέρνα, ΓΕΚΤΕΡΝΑ Folli Follie και Εθνική. Ήπια ανοδικά οι Τιτάν, ΜΕΤΚΑ, ΜΕΤΚ+0,13% Aegean, Grivalia και ΕΕΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.