Ντέισελμπλουμ: Δεν θα δοθούν χρήματα αν η Ελλάδα δεν κάνει προσπάθειες

Εντείνονται οι πιέσεις των Ευρωπαίων προς την ελληνική κυβέρνηση.
Η Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα αν δεν κάνει τις ανάλογες προσπάθειες, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.
Σημείωσε ακόμη ότι αν η Αθήνα δεν προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις, οι αγορές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς τη χώρα.
Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έθεσε ως προϋπόθεση για την οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας το να υπάρξει συμφωνία των διεθνών πιστωτών ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να επιβεβαιωθεί ότι το μνημόνιο κατανόησης έχει εκπληρωθεί» ανέφερε ο Γερμανός αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε, «μόνο όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος, υπάρχει η πιθανότητα εκταμίευσης στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος».

Πρόσθεσε μάλιστα πως από όλους τους υπουργούς του Eurogroup, μόνο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πιστεύει ότι δεν έχει χαθεί χρόνος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.