Ντράγκι: Είμαι σε επαγρύπνηση, έτοιμη η ΕΚΤ για επιπλέον μέτρα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ είναι έτοιμο να λάβει επιπλέον αντισυμβατικά μέτρα, αν χρειαστεί, που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την αγορά κρατικών ομολόγων, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Μάριο Ντράγκι σε επιστολή του σε βουλευτή της ΕΕ, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Ντράγκι σε επιστολή του στον Luke Ming Flanagan, ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο θα παρακολουθεί στενά τους κινδύνους όσον αφορά τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των τιμών.

«Θα είμαι σε επαγρύπνηση όσον αφορά τις ευρύτερες επιπτώσεις των εξελίξεων στην τιμή του πετρελαίου στις μεσοπρόθεσμες πληθωριστικές τάσεις στην ευρωζώνη», είπε ο επικεφαλής της κεντρικής ευρωτράπεζας.

«Αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε περαιτέρω κινδύνους μιας παρατεταμένης περιόδου χαμηλού πληθωρισμού, υπάρχει ομοφωνία στο διοικητικό συμβούλιο όσον αφορά την δέσμευσή του να χρησιμοποιήσει επιπλέον αντισυμβατικά εργαλεία εντός της δικαιοδοσίας του», συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.