Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι αφίξεις/αναχωρήσεις επιβατών κρουαζιέρας στον Πειραιά

Σε 2.296.457 ανήλθαν οι αφίξεις/αναχωρήσεις επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά το 2013, από 662.357 που ήταν το 2004, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Γιώργος Ανωμερίτης, κατά την σημερινή τελετή υποδοχής του κρουαζιερόπλοιου «Regal Princess».
Ο κ. Ανωμερίτης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ο ΟΛΠ ΟΛΠ-0,98% μπορεί πλέον να εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου και συμπλήρωσε πως η κρουαζιέρα αποτελεί πλέον κεντρική δραστηριότητα του Οργανισμού, με σταθερή εξυπηρέτηση, μετά το 2009, περισσοτέρων από 2 εκατ. επιβατών ετησίως.
Τους καλεσμένους στην εκδήλωση, που έγινε πάνω στο πλοίο, υποδέχθηκε ο πλοίαρχος του «Regal Princess» Έντουαρντ Πέριν, και οι αξιωματικοί του, ανταλλάσσοντας προσφωνήσεις και αναμνηστικά δώρα με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, τον πρόεδρο της MedCruise Σταύρο Χατζάκο και τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρο Κόντε.
Το «Regal Princess» είναι το νεότερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, καθώς καθελκύσθηκε τον Μάιο του 2014. Το πλοίο ναυπηγήθηκε στην Ιταλία και έχει μήκος 330 μέτρα, 18 καταστρώματα, ζυγίζει 142.714 τόνους, διαθέτει πλήρωμα 1.350 ατόμων και μπορεί να φιλοξενήσει 3.560 επιβάτες σε 1.780 καμπίνες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.