ΟΤΕ : Κατέθεσε προσφορά 250-300 εκατ. ευρώ στην Forthnet για την εξαγορά της NOVA

Μη δεσμευτική προσφορά στην εταιρεία Forthnet για την εξαγορά της δραστηριότητας της συνδρομητικής τηλεόρασης της NOVA, κατέθεσε ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος , κατόπιν έγκρισης από το Διοικητικό του Συμβούλιο.

Η μη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε ο ΟΤΕ είναι εντός εύρους 250-300 εκατ. ευρώ, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας. Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ ενεργεί η Barclays.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως ο ΟΤΕ δραστηριοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης και αναγνωρίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης της συγκεκριμένης υπηρεσίας προς όφελος των καταναλωτών. «Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι η επιδιωκόμενη συμφωνία θα είναι συμφέρουσα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και συνάδει με τη στρατηγική του Ομίλου», αναφέρει η ανακοίνωση

Ακόμη ξεκαθαρίζεται πως σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, αυτή θα τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Οι Vodafone – Wind

Η προσφορά του ΟΤΕ έρχεται 20 μέρες μετά η συμφωνία της Vodafone Hellas με την Wind Hellas για την Forthnet.

Συγκεκριμένα Wind και Vodafone Ελλάδος υπέγραψαν συμφωνία δικαιώματος προαίρεσης (option) βάση του οποίου η δεύτερη μπορεί να αποκτήσει 14.584.853 κοινές μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου της Forthnet, κυριότητας της Wind Hellas. Το δικαίωμα προαίρεσης μπορεί να εξασκηθεί κατά την συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή της συμφωνίας, ενώ οι μετοχές του option αντιστοιχούν σε ποσοστό 13,25% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet.

Το δικαίωμα προαίρεσης πρακτικά σημαίνει ότι μελλοντικά Vodafone Hellas και Wind Hellas μοιράζονται τη συμμετοχή τους στη Forthnet καθώς με την εξάσκηση της συμφωνίας τα μερίδια τους στην εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας θα διαμορφωθούν στο 19,75% για εκάστη.

Η υποδομή της NOVA

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις πρώτου τρίμηνου 2014 της Forthnet από τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης είχε στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014 έσοδα ύψους 5 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο τρίμηνο του 2014, η συνδρομητικής βάση της εταιρείας αυξήθηκε κατά 29,1% συγκριτικά με πέρυσι, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 482,4 χιλιάδων συνδρομητών τηλεόρασης.

Σημειώνεται πως πρόσφατα η Forthnet προχώρησε στο λανσάρισμα της υπηρεσίας Nova GO. Με τη νέα αυτή υπηρεσία, οι συνδρομητές των αθλητικών καναλιών Novasports και των κινηματογραφικών καναλιών Novacinema, έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης LIVE καναλιών, On-Demand προγραμμάτων, καθώς και προγραμμάτων catchup, όπου και αν βρίσκονται, όποια συσκευή και αν διαθέτουν. Η υπηρεσία εμφανίζει σημαντική αποδοχή και διατίθεται ήδη σε περισσότερους από 56.000 συνδρομητές.

Η εταιρεία προχώρησε ακόμη στη διάθεση της υπηρεσίας Nova 3Play SAT, παρέχοντας ψυχαγωγία και επικοινωνία, αποκλειστικά μέσω δορυφόρου, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.