Ο φόβος του Brexit έχει παγώσει και τις προσλήψεις

Ειδικοί έχουν υποστηρίξει ότι εάν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου αποφασιστεί Brexit, τότε η χώρα θα χάσει ένα εκατ. θέσεις εργασίας. Ειδικοί στη στρατολόγηση προσωπικού όμως λένε ότι η ζημιά έχει ήδη αρχίσει να γίνεται πριν καν ανοίξουν οι κάλπες.

«Oι εταιρείες πατούν το κουμπί της παύσης» όσον αφορά την απασχόληση προσωπικού, λέει ο Κιτ Μπίνγκαμ της Odgers Berndtson, εταιρείας που ειδικεύεται στις προσλήψεις στελεχών για υψηλές θέσεις.

Σύμφωνα με το Bloomberg, έρευνα της Odgers έδειξε τον προηγούμενο μήνα ότι 25% των επικεφαλής των εταιρειών που συμμετέχουν στον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE 350 θα εξετάσουν σε περίπτωση Brexit να μεταφέρουν αλλού τμήματα της εταιρείας ή ολόκληρη την επιχείρηση.

Η εταιρεία εξεύρεσης προσωπικού Randstad UK σε έρευνα που έκανε σε 340 υψηλόβαθμα στελέχη διαπίστωσε ότι το 17% αποφάσισε να παγώσει τις προσλήψεις. Το 25% καλύπτει κενά σε θέσεις εργασίας μόνο με συμβάσεις βραχυπρόθεσμης διάρκειας, μέχρι τουλάχιστον να αποφασιστεί εάν θα γίνει Brexit ή όχι.

Είναι ενδεικτικό ότι τους πρώτους πέντε μήνες του έτους οι προσλήψεις προσωπικού στη Βρετανία παρουσιάζονται μειωμένες κατά 28%, σύμφωνα με την εταιρεία Digby Morgan.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.