Παράγωγα και κάλπες «θολώνουν» το Χ.Α.

Στην τελευταία συνεδρίαση πριν από τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών το Χρηματιστήριο Αθηνών επιλέγει να τηρήσει μετριοπαθή στάση, με τον γενικό δείκτη να κινείται σήμερα με ήπιες διακυμάνσεις αλλά με αρκετή δόση μεταβλητότητας.

Ειδικότερα, στις 10:50, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,15% στις 691,29 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 2,2 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,26% στις 202,21 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,34% στις 266,88 μονάδες.

Σήμερα το μεσημέρι θα έχουμε και την λήξη των παραγώγων Σεπτεμβρίου και το αντίστοιχο auction, ενώ μέχρι στιγμής η αγορά επιμένει σε premium, το οποίο συνήθως συμβαίνει σε ανοδικές κινήσεις. Οι περισσότεροι τίτλοι, πλην τραπεζών, παραμένουν ανοδικά βραχυπρόθεσμα, με κοντινές στηρίξεις για την συνέχιση της ανόδου.

Στο μεταξύ, η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι από τη στιγμή που σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να υλοποιήσει 65 προαπαιτούμενες δράσεις που φέρνουν μεγάλες ανατροπές στο ισχύον φορολογικό καθεστώς, αλλά και όσες αφορούν την αγορά εργασίας και το ανθρώπινο κεφάλαιο, τις αγορές προϊόντων και το επιχειρηματικό περιβάλλον. Επομένως το πρώτο «κρας τεστ» δεν θα αργήσει να έρθει, δοκιμάζοντας τις αντοχές και τις προθέσεις των υποψηφίων (για τώρα).

Στο ταμπλό τώρα τα πρόσημα έχουν ήδη αλλάξει αρκετές φορές από την έναρξη των συναλλαγών. Alpha Bank, ΑΛΦΑ+1,30% Λαμδα και Jumbo δείχνουν να διατηρούν ένα «καθαρό» θετικό πρόσημο, με κέρδη άνω του 1%. Στον αντίποδα ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ-1,82% σημειώνει απώλειες 1,82%, η Εθνική είναι στο -1,72% και η ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ-1,68% χάνει 1,68%.

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφει όμως η πλειονότητα των μετοχών του FTSE 25, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η… απουσία προσήμου σε μετοχές όπως η Πειραιώς, η Eurobank, η Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ η ΕΕΕ και η Βιοχαλκο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.