Περιόρισαν τις απώλειες του τριμήνου οι ευρωαγορές

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφηκε σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να περιορίζουν την τελευταία ημέρα τις τριμηναίες απώλειες τους, οι οποίες προκλήθηκαν αφενός από την απόφαση της Κίνας να υποτιμήσει το νόμισμά της τον Αύγουστο και αφετέρου από το σκάνδαλο της Volkswagen τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ^FTSE+2,58% ενισχύθηκε κατά 2,59% στις 6.062 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI+2,22% κατέγραψε άνοδο 2,22% στις 9.660 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI+2,57% έκλεισε ανοδικά κατά 2,56% στις 4.455 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 2,52% στις 347,77 μονάδες, περιορίζοντας τις απώλειες του τρίτου τριμήνου του έτους στο 8,8%. Ο δείκτης κατέγραψε το χειρότερο τρίμηνο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Στο ταμπλό, η Rio Tinto ενισχύθηκε κατά 2,8%, μετά τη συμφωνία που υπήρξε για την πώληση του 40% της Bengalla στην Αυστραλία έναντι του ποσού των 606 εκατ. δολαρίων. Η πώληση θα γίνει στην New Hope.

Επίσης, η Glencore σημείωσε κέρδη 14%, καθώς η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε σε διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να αντέξει την πτώση των τιμών των μετάλλων.

Άλμα 14% κατέγραψε και η J Sainsbury, καθώς η διοίκησή της ανέφερε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη του 12μήνου θα είναι ελαφρώς υψηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατώτερες των προσδοκιών ήταν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Αύγουστο. Σε μηνιαία βάση καταγράφηκε μείωση 0,4%, όταν τον Ιούλιο είχαν ενισχυθεί κατά 1,6% και έναντι προσδοκιών για αύξησή τους κατά 0,2%.

Επίσης, αύξηση 0,5% καταγράφηκε στις τιμές κατοικιών στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα ενισχυόταν κατά 0,4%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.