Προς μετάθεση η προθεσμία δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ

Η κυβέρνηση μεταθέτει για μερικές εβδομάδες την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού στον ΟΛΠ, καθώς οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου έχουν προκαλέσει καθυστερήσεις στα υπουργεία, δήλωσαν την Τρίτη κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως αναφέρει το Reuters.

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ εντάσσεται στα προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρώσει η Αθήνα για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση από τους δανειστές και να λάβει την επόμενη δόση από το νέο δάνειο ύψους 86 δισ. ευρώ.

Η κινεζική Cosco Group, η ολλανδική APM Terminals και η φιλιππινέζικη International Container Terminal Services έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Οκτωβρίου να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για το 51% του ΟΛΠ.

Ωστόσο, η διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών έχει προκαλέσει καθυστερήσεις και η προθεσμία πιθανόν να παραταθεί, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

«Νομίζω ότι θα πάμε κανά 20ήμερο πίσω, γιατί μας καθυστερεί λίγο η σύμβαση παραχώρησης που πρέπει να υπογράψουν τα υπουργεία (Ναυτιλίας και Οικονομικών)», δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος κοντά στη διαδικασία, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το υπουργείο Ναυτιλίας θα πρέπει να εξετάσει το σχέδιο παραχώρησης πριν αυτό παρουσιαστεί στους επενδύτες, δήλωσε άλλος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο υπουργός έλαβε το σχετικό υλικό «πολύ πρόσφατα».

Η διάσταση απόψεων ανάμεσα στους τοπικούς φορείς για τους όρους της σύμβασης ίσως προκαλέσεις και αυτή καθυστερήσεις.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα λιμάνια (ΟΜΥΛΕ) έχει προειδοποιήσει για απεργίες και έχει προσφύγει κατά της πώλησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο σήμερα Τρίτη σύζητησε την προσφυγή και αναμένεται να γνωστοποιήσει την απόφασή του σε περίπου 20 με 25 ημέρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.