Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης στις ευρωαγορές

Έντονη νευρικότητα κυριαρχεί σήμερα στις ευρωαγορές, με τους δείκτες να έχουν αλλάξει αρκετές φορές πρόσημο, την ώρα που οι επενδυτές αναζητούν την κατεύθυνση μετά από το εντυπωσιακό ράλι ανόδου που καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, στις 15:18, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,16% στις 6.309 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,35% στις 9.849 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,39% στις 4.635 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,3% στις 359,32 μονάδες. Οι μετοχές διαπραγματεύονται πλέον στις 15,5 φορές τα κέρδη των εισηγμένων, από 17,3 φορές τον Απρίλιο.

Στο ταμπλό, η SABMiller υποχωρεί κατά 3%, μετά το δημοσίευμα της New York Post που ανέφερε ότι η διοίκηση πιθανόν να απορρίψει την αναμενόμενη πρόταση εξαγοράς της Anheuser-Busch InBev.

Επίσης, πτωτικά κινείται ο κλάδος των σιδηρομεταλλευμάτων, μετά την ανάλυση της Goldman Sachs ότι οι τιμές των εμπορευμάτων θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για αρκετά χρόνια. Η Glencore υποχωρεί κατά 2,9% και η ArcelorMittal κινείται στο -2%.

Στον αντίποδα, η Vivendi σημειώνει κέρδη 2,1%, καθώς έγινε γνωστό ότι αύξησε στο 19,9% το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Telecom Ιtalia.

Επίσης, η Renault ενισχύεται κατά 4,4%, καθώς η εφημερίδα Le Figaro αναφέρει ότι η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Nissan Motor για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, απρόσμενη πτώση παρουσίασαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Αύγουστο. Σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, μειώθηκαν κατά 1,8% από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξησή τους κατά 0,3%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.