Πτωτικά ξεκίνησε η Wall Street

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησαν και οι αμερικανικοί δείκτες, αποτυπώνοντας το αρνητικό παγκόσμιο κλίμα στις αγορές, εξαιτίας της πτώσης των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, στις 16:44, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,56% στις 18.004,67 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,04% στις 4.941,01 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,54% στις 2.094,04 μονάδες.

Στο ταμπλό, με απώλειες 0,6% σημειώνει η General Electric, μετά την ανακοίνωσή της ότι είναι διατεθειμένη να κάνει υπαναχωρήσεις προκειμένου να λάβει την απαραίτητη έγκριση από τις ευρωπαϊκές αρχές για την απόκτηση της γαλλικής Alstom.

Πτωτικά κατά 3,4% κινείται η Gap, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις πωλήσεις του Απριλίου που ανακοίνωσε. Επίσης, η διοίκηση ανέφερε ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου εκτιμώνται περί τα 3,66 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να ξεπεράσουν τα 3,66 δισ. δολάρια.

Επίσης, η AOL σημειώνει κέρδη 17,7%, μετά την ανακοίνωση ότι συμφώνησε να εξαγοραστεί από την Verizon, στην τιμή των 50 δολαρίων ανά μετοχή (με 17% premium). Η Verizon υποχωρεί κατά 1,3%.

Αρνητικά στις αγορές επιδρά και η ανακοίνωση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ότι οι δείκτες για τη μελλοντική δραστηριότητα στην οικονομία των ΗΠΑ δείχνουν ότι ο σχετικός σύνθετος δείκτης (leading indicator) μειώθηκε σε καθέναν από τους τρεις πρώτους μήνες του 2015, ενώ πλέον βρίσκεται στις 99,6 μονάδες, από 101,1 μονάδες το Δεκέμβριο. Σημειώνεται εδώ ότι ο leading indicator πάνω από τις 100 μονάδες δείχνει η οικονομία θα αναπτυχθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.