Πτώση 3,3% της παραγωγής ασφαλίστρων στο δίμηνο Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Επιβραδύνθηκε η πτώση στην παραγωγή ασφαλίστρων το Φεβρουάριο, μετά την πτώση κατά 5,4% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Στο πρώτο δίμηνο του 2015 η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων διαμορφώθηκε στα 650 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 3,3% σε ετήσια βάση. Πτώση παραγωγής 14,8% καταγράφεται στον κλάδο ζημιών, στα 335 εκατ. ευρώ, ενώ αυξημένη κατά 12,9% είναι η παραγωγή του κλάδου ζωής.

Συνολικά στην έρευνα της ΕΑΕΕ ανταποκρίθηκαν 57 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη οι οποίες συγκέντρωναν το 91,9% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 97,8% των ασφαλίσεων Ζωής σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2013. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 21 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής και 47 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.