Π. Σκουρλέτης: Τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει είναι υπό δημόσιο έλεγχο

Τα δίκτυα μεταφοράς – διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να είναι υπό δημόσιο έλεγχο και δημόσιο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να επιβάλει ότι πρέπει να υιοθετήσουμε τη λογική της εκχώρησης αυτών των δικτύων σε ιδιώτες.

Τις θέσεις αυτές, που βασίζονται, όπως είπε, στις αρχές της κυβέρνησης αλλά και στην ευρωπαϊκή εμπειρία, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε εκδήλωση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που διοργάνωσε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) – Χρηματοδοτικός Μηχανισμός (ΜΧ) 2009-2014.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως στρατηγικής σημασίας τον τομέα των ΑΠΕ, τονίζοντας ότι η αξιοποίηση του εγχώριου δυναμικού των ΑΠΕ θα συμβάλλει στη διαφοροποίηση του εθνικού ενεργειακού μίγματος, στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και στη συμμετοχή της στην προστασία του κλίματος.

Για την περίοδο 2009-2014, στην Ελλάδα, ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος χρηματοδοτεί προγράμματα ενίσχυσης των υπηρεσιών υποδοχής μεταναστών και παροχής ασύλου, κοινωνικές υποδομές, δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας, στήριξης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, καθώς και την ακαδημαϊκή έρευνα, με το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης, για την περίοδο αυτή, να ανέρχεται σε 63,4 εκατ. €. Συγχρηματοδοτείται από τις χώρες ΕΟΧ-ΕΖΕΣ (Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία) κατά 85% και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά 15%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.