Ράιτ: Άρχισε ο διάλογος, είμαστε εδώ ως επενδυτές

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη και της διοίκησης της Eldorado Gold.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Ράιτ δήλωσε πως έγινε μια εγκάρδια συζήτηση και ξεκίνησε ο διάλογος.

«Είμαστε εδώ ως επενδυτές και όχι για να κάνουμε πολιτική» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Π. Σκουρλέτης δήλωσε πως είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση καλοσωρισαμε τον κ. Ράιτ στο υπουργείο και τον ρωτήσαμε εάν θεωρεί την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με κανόνες και νόμους και όχι αποικία.

«Τους είπαμε ότι όταν υπάρχουν προβλήματα λύνονται με διάλογο θέσαμε ένα ερώτημα στον κ. Ράιτ εάν ενδιαφέρεται για την επένδυση όμως ο κ. Ράιτ μπήκε σε ξένα χωράφια της πολιτικής. Όμως για να ξεκινήσει ο διάλογος πρέπει η Eldorado Gold να πάρει πίσω την απόφαση της για αναστολή του επενδυτικού της πλάνου. Δεν μπορούμε να συζητούμε υπό καθεστώς εκβιασμών» σημείωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, τις θέσεις εργασίας και εκεί και αλλού και η κυβέρνηση θα κινηθεί αταλάντευτα με αυτές τις αρχές».

Από την πλευρά της εταιρείας στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Εντουάρντο Μούρα και ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

Όπως επίσης και ο Πέτρος Στρατουδάκης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός».

Να σημειωθεί ότι, σήμερα το πρωί ο CEO της Eldorado Gold είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και τον επικεφαλής του Ποταμιύ Σταύρο Θεοδωράκη όπως τονίζεται απο την εταιρεία η υποστήριξη της επένδυσης ήταν καθολική και οι δηλώσεις των πολιτικών υπήρξαν ενθαρρυντικές για τη συνέχιση της δραστηριότητας της καναδικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.