Σε αναζήτηση λύσεων για τη χρηματοδότηση – γέφυρα

«Συνεχίζουμε τη δουλειά και κοιτάμε όλα τα εργαλεία», δήλωσε αναφορικά με το ζήτημα της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της Ελλάδας ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσερχόμενος στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. Είπε πάντως πως εξακολουθούν να υπάρχουν τόσο νομικά κωλύματα όσο και πολιτικές ενστάσεις.

Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν δήλωσε πως η ομάδα εργασίας διευρευνά αυτήν την ώρα τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της και πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα αν υπήρχε συμφωνία ήδη από το Φεβρουάριο.

Ακόμη, χαρακτήρισε «πολιτική καταστροφή» την απόφαση για δημοψήφισμα επειδή, όπως υποστήριξε, αυτή ήταν που προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς ελέγχους στις τράπεζες.

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε πως εξετάζονται έως έξι λύσεις για τη χρηματοδότηση – γέφυρα, ωστόσο δεν υπάρχει διάθεση σε πολλά κράτη μέλη να δοθούν νέα χρήματα χωρίς μάλιστα αιρεσιμότητα. Ανέφερε επίσης ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διμερών δανείων ή της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των πληρωμών προς την ΕΚΤ.

Τέλος, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν ξεκαθάρισε για το ίδιο θέμα πως η Βρετανία δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης και αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων για τη διάσωση της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.