Σε λειτουργία το Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων στο β΄ εξάμηνο 2014

Στο τέλος του 2014 θα τεθεί σε λειτουργία το Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων, όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε πως βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η απαιτούμενη διαδικασία για τη δημιουργία του νέου φορέα, ο οποίος θα στελεχωθεί από υπαλλήλους όλων των ασφαλιστικών ταμείων που θα έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλα τα ασφαλιστικά βιογραφικά, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για διαδοχική ασφάλιση.

Πλέον, οι ασφαλισμένοι μόνο με μία αίτηση, είτε πρόκειται για κύρια και επικουρική σύνταξη, είτε για εφάπαξ, θα απευθύνονται στο Εθνικό Κέντρο και θα απαιτούνται λίγες ημέρες για την απονομή της σύνταξης.

Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το περιφερειακό κατάστημα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στη Χαλκίδα, την οποία είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, επισημαίνοντας ότι για τους ασφαλισμένους της εκλογικής περιφέρειάς του, ο χρόνος αναμονής για την απονομή της σύνταξης φθάνει τους 27 μήνες, χρόνος απαράδεκτος για την κοινωνική προσφορά του ΙΚΑ και την επίδοσή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.