Σε υψηλά τριών εβδομάδων έκλεισαν οι ευρωαγορές

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων αναρριχήθηκαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς και από τις διαβεβαιώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι σχεδιάζεται αύξηση των αγορών ομολόγων τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,37% στις 6.995 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 2,23% στις 11.853 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 2,09% στις 5.117 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 1,61% στις 404,49 μονάδες, κλείνοντας ελαφρώς χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας, τα οποία ήταν στις 404,91 μονάδες.

Σημαντική ώθηση έλαβαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες από τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι μετοχές των Volkswagen και Renault σημείωσε κέρδη άνω του 4,9%, μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 6,9%, κλείνοντας τον 20ο συνεχόμενο μήνα ανόδου.

Επίσης, η Julius Baer Group ενισχύθηκε κατά 1,1%, καθώς η διοίκηση ανέφερε ότι η μεταβλητότητα στην αγορά θα ενισχύσει τα έσοδα της από το τμήμα διαχείρισης κεφαλαίων, αυξάνοντας τα περιθώρια κέρδη κατά τη φετινή χρονιά.

Στο +13% βρέθηκε η DCC, η οποία ανακοίνωσε αύξηση εσόδων το προηγούμενο 12μηνο χρήσης, ενώ παράλληλα αύξησε και την προσφορά εξαγοράς της Butagaz στα 464 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, απώλειες 3,2% σημείωσε η Vodafone Group, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του 2016 δεν θα ξεπεράσουν τα 12 δισ. στερλίνες, ήτοι ελαφρώς ανώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Νωρίτερα, ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ανέφερε ότι η ΕΚΤ σκοπεύει να αυξήσει τις αγορές κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης τον Μάιο και τον Ιούνιο, εν όψει της αναμενόμενης περιόδου χαμηλής ρευστότητας το καλοκαίρι.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σε μηναία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,2%, ενώ σε ετήσια βάση παρέμεινε σταθερός. Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηναία βάση και 0,7% σε ετήσια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.