Σταθερά πτωτικά το Χ.Α.

Δειλές κινήσεις ανοδικής αντίδρασης καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, οι οποίες όμως «χάνονται» μέσα στη συνέχιση της πτωτικής πορείας της πλειονότητας των δεικτοβαρών μετοχών του FTSE 25.

Ειδικότερα, στις 14:10, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,83% στις 649,18 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 12,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,93% στις 189,05 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,80% στις 194,33 μονάδες.

Όπως αναφέρουν οι εγχώριοι αναλυτές, από την επανέναρξη του χρηματιστηρίου στις 3 Αυγούστου ο Γενικός Δείτης έχει χάσει σχεδόν το 18% της αξίας του, ενώ τον Σεπτέμβριο καταγράφει μέχρι στιγμής κέρδη 4,9%, παρά το πτωτικό σερί που καταγράφεται μετά τις πρόσφατες εκλογές. Σαφώς αυτός ο μίνι απολογισμός είναι καλύτερος των εκτιμήσεων, αν αναλογιστεί κανείς όλα αυτά που έχουν συμβεί στην ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η συνέχεια θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς μέχρι το τέλους του έτους η αγορά θα έχει καλύτερη εικόνα για τις συνέπειες των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων καθώς και την κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην οικονομία. Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι σε περίπτωση που επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η ύφεση του δευτέρου εξαμήνου του έτους είναι μικρότερη του αναμενομένου, δεν αποκλείεται να δούμε ανοδική αντίδραση στην εγχώρια αγορά, με τους ξένους επενδυτές να σπεύδουν να εκμεταλλεύονται τις εξαιρετικά χαμηλές αποτιμήσεις.

Στο ταμπλό, η Eurobank εξακολουθεί να καταγράφει απώλειες 4%, με τη Βιοχαλκο να την ακολουθεί, σημειώνοντας απώλειες 3%. Άνω του 2% σημειώνουν οι Folli Follie, ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ-2,86% και Aegean. Απώλειες άνω του 1% σημειώνουν οι ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ-0,88% ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ-1,00% Jumbo, ΔΕΗ, ΔΕΗ-1,48% Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ-1,88% και Εθνική.

Αντίθετα, η Πειραιώς αντιδρά ανοδικά σήμερα, καταγράφοντας κέρδη 5,06%. Η Λάμδα ενισχύεται κατά 2,95%, ο ΟΛΠ ΟΛΠ+1,35% είναι στο +1,35%, ενώ μικρά κέρδη καταγράφουν οι Grivalia και ΜΕΤΚΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.