Σταθεροποιητικά το ευρώ έναντι του δολαρίου

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου σήμερα, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, η πορεία των οποίων θα κρίνει τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Ειδικότερα, στις 13:03, το ευρώ κινείται οριακές απώλειες 0,04% στα 1,1357 δολάρια, ενώ σήμερα κινείται στο στενό εύρος των 1,1346-1,1381 δολαρίων.

Οι επενδυτές κινήθηκαν με βάση τις χθεσινές δηλώσεις της προέδρου της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, η οποία καταθέτοντας στην τραπεζική επιτροπή του Κογκρέσου, ανέφερε ότι, αν η αμερικανική οικονομία συνεχίσει να βελτιώνεται, τότε η κεντρική τράπεζα θα εξετάσει την αύξηση των επιτοκίων. Όπως είπε, η αύξηση θα γίνει όταν θα ενισχυθεί η βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός τείνει να αυξηθεί προς τον στόχο του 2%, εξέλιξη που δεν επιβεβαιώνεται στην παρούσα φάση λόγω της πτώσης του πετρελαίου.

Η τελευταία δήλωση σαφώς επηρεάζει την επενδυτική συμπεριφορά στην αγορά συναλλάγματος, καθώς μια αύξηση των επιτοκίων αναμένεται να οδηγήσει υψηλότερα το δολάριο. Έτσι, οι επενδυτές θέτουν πλέον τον δείκτη τιμών καταναλωτή μεταξύ των σημαντικών καταλυτών της συναλλαγματικής αγοράς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.