Στα χαμηλότερα επίπεδα 9μηνου η ισοτιμία στερλίνας δολαρίου

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών κινείται σήμερα, Τρίτη, η ισοτιμία στερλίνας δολαρίου υποχωρώντας στα 1,60935 δολάρια εν μέσω των ανησυχιών που έχουν προκαλέσει οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών που δίνουν προβάδισμα στους υποστηρικτές της απόσχισης τής Σκωτίας από τη Βρετανίας.

Η στερλίνα κινείται σήμερα στα 1,60935 δολάρια, από 1,6128 δολάρια το βράδυ της Δευτέρας, ενώ σε σχέση με την παρελθούσα Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου καταγράφει απώλειες 1,86%.

Νέα έρευνα του ινστιτούτου TNS Scotland σε δείγμα 900 συμμετεχόντων κατέδειξε πως στο «ναι» ή «όχι» στην Ανεξαρτησία υπάρχει απόλυτη ισοψηφία με 41% των ψήφων.

Οι οπαδοί της Ανεξαρτησίας φτάνουν στο 38% των ψήφων, ενώ ποσοστό 39% συγκεντρώνουν οι ψηφοφόροι που έχουν ταχθεί υπέρ της διατήρησης της Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αναποφάσιστοι ωστόσο ανέρχονται στο 23% των ερωτηθέντων.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ομιλία που θα απευθύνει σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνι και στην οποία αναμένεται να αναφερθεί και στις πιέσεις που δέχεται η στερλίνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.